دین و دنیا

اعتقاد، رفتار و اخلاق صحیح

دین و دنیا

اعتقاد، رفتار و اخلاق صحیح

دین و دنیا
پیوندهای روزانه

ناخن و دردسرهایش

پنجشنبه, ۱۵ مرداد ۱۳۹۴، ۰۷:۱۷ ق.ظ

تقریباً همه  جا پیدا می شوند؛ بیرون ایستگاه های مترو، حاشیه ی مراکز خرید، گوشه ی پیاده رو، حتی داخل اتوبوس. تنوع رنگ اجناسشان از تنوع مداد رنگی های سی و شش رنگ هم بیشتر است. ده نوع رنگ سبز دارند؛ یک طیف کامل از رنگ های قرمز. دایره ی لغات ما برای خیلی از رنگ های جیغ شان اسم خاصی ندارد. لاک می فروشند. لاک ناخن!

مخاطب خاص این مطلب  مشتری های همین کالای رنگی هستند.

 

ناخن، عضو بسیار حساسی است که دو وظیفه ی  مهم بر عهده دارد:

یکی،  حفاظت از بافت نوک انگشتان

یکی هم تضمین زیبایی آن ها.

 

از  دست کم سه هزار سال قبل، انسان ها سعی کرده اند با رنگ آمیزی ناخن، زیبایی انگشتانشان را مضاعف کنند. چینیان قدیم در ترکیب رنگ ناخن‌‌ها از ترکیباتی طبیعی همچون: سفیده تخم مرغ، موم زنبور عسل، رنگ سبزیجات و ژلاتین استفاده می‌‌کردند. در مصر باستان، بنا به طبقه اجتماعی، رنگ لاک‌‌های مورد استفاده متفاوت بوده است. طبقات اجتماعی پایین‌‌تر از رنگ‌‌های کمرنگ و تقریبا بی رنگ و طبقات مرفه‌‌تر از رنگ قرمز برای تزئین ناخن‌‌های خود بهره می‌‌گرفتند.

 برای خانم هایی که بساط دستفروش ها را برای خریدن لاک زیر و رو می کنند، دو نکته ی تعیین کننده وجود دارد: یکی رنگ لاک، یکی هم قیمت آن. خانم ها بیشتر به براق یا کدر بودن، یا رقیق و غلیظ بودن لاک فکر می کنند. قیمت لاک هم برایشان مهم است، ولی مواد و ترکیبی که لاک از آن ساخته شده، دغدغه ی خیلی ها نیست.

لاک ناخن ترکیبی از مواد شیمایی مختلف است که تقریباً تمامی آن ها برای سلامت مضر هستند، هم برای فردی که لاک را به کار می برد، و هم برای فرزندانی که به دنیا می آورد. مضراتی که برای مواد مختلف موجود در لاک ها بیان شده، آنقدر متنوع است که پرداختن به آن ها به چند برنامه ی مجزا احتیاج دارد. سرطان، مشکلات هورمونی، مشکلات تنفسی و حساسیت های پوستی برخی از مخاطرات استفاده ی بی رویه از لاک هستند.

 

امروزه استاندارد های بسیار سخت گیرانه ای برای شرکت های تولید کننده ی لاک وضع شده است. رعایت این استاندارد ها قیمت تمام شده ی لاک را شدیداً افزایش می دهد. بنابر این با اطمینان تمام می توان گفت:  در تولید هیچ کدام از لاک های ارزان قیمت موجود در بازار، این استاندارد ها رعایت نشده اند. عمده ی این محصولات از راه قاچاق وارد کشور می شوند. بدون نظارت های بهداشتی و بدون پرداخت هرگونه عوارض گمرگی. پدیده ای که هم سلامت جامعه را تهدید می کند و هم اقتصاد ملی را.

 

در کنار مخاطراتی که مصرف زیاد لاک برای سلامت افراد به بار می آورد، جنبه های فقهی و شرعی آن هم قابل توجه است. بنا به فتوای همه ی مراجع، لاک از آنجا که رنگی دارای جرم است، مانع درستی وضو و غسل محسوب می شود. نکته ی بعدی آن است که ناخن لاک زده نوعی زینت محسوب می شود. بنابر این نشان دادن آن به نامحرم اشکال دارد.

کسی که همیشه لاک می زند، ممکن است سختی پاک کردن آن برای وضو گرفتن را تحمل کند، یا در مواجهه با مردان نامحرم دستکش بپوشد، اما برداشت خانم های دیگر از انگشتان لاک زده ی او، بی اعتنایی به نماز و تکالیف شرعی دیگر است.  زمانی هم  که ناخن های لاک زده در محیط جامعه زیاد می شوند، احساس می شود که یک بی اعتنایی عمومی به  احکام شرعی در حال شکل گیری است.  این احساس، حتی اگر غلط باشد ممکن است موجب دلسردی بخشی از افکار عمومی جامعه شود.


فُرمالدئید، فِتالات، و تولوئن سه نمونه از ترکیبات مضر موجود در لاک ها هستند. برخورد با تولوئن در طولانی مدت یا به مقدار زیاد در کوتاه مدت موجب لرزش اندام به هنگام قرارگیری در وضعیت خاص می شود که به علت اثرات منفی این ماده روی مخچه است. . فتالات و ترکیبات مختلف آن، اثری شبیه به هورمون زنانه استروژن دارند. اگر زنان باردار در معرض مقادیر زیاد یا مقادیر کم این ماده در طولانی مدت قرار گیرند، مقدار فتالات در خون و ادرارشان افزایش می یابد. با بررسی نوزادان پسری که از این مادران متولد شده اند مشخص شد احتمال بروز ناهنجاری های مادرزادی در اندام تناسلی نوزادان پسر به علت اثر استروژن مانند فتالات ها، بیشتر است. مصرف اتفاقی فرمالدئید و جذب آن از دستگاه گوارش در مقادیر زیاد موجب مسمومیت خون مانند اسیدوز یا افزایش اسید خون، و کاهش شدید حرارت بدن می شود. این ماده در مقادیر کم ولی طولانی مدت با ایجاد سرطان در ناحیه بینی و گلو همراه خواهد بود. همچنین تنفس این ماده شیمیایی موجب سردرد، سوزش گلو، اختلال تنفس و بروز نشانه های آسم می شود.

 

 

لاک، البته تنها هزینه ای نیست که  بعضی ناخن ها روی دست بعضی ناخن دوست ها می گذارند.  ارائه ی خدمات مربوط به کاشت، ترمیم، تزئین و نگهداری ناخن آنقدر متنوع شده که امروزه موسساتی فقط از همین راه نان می خورند.

قیمت خدمات یکی از این مراکز با احتساب تخفیفات ویژه از این قرار است:

کاشت پودر: ۸۰,۰۰۰ تومان

 کاور: ۶۰,۰۰۰ تومان

 مانیکور، پدیکور: ۲۰,۰۰۰ تومان

 ترمیم: ۲۵,۰۰۰ تومان

 کاشت پا: ۲۵,۰۰۰ تومان

 انواع طراحی های حرفه ای از: ۱۰,۰۰۰ تومان به بالا

 

 مهم ترین مضرات کاشت ناخن  آسیب دیدگی و تخریب نیمه دائمی  یا  دائمی ناخن های اصلی  است. بخش سازنده ناخن زیر ماهک ناخن یعنی همان قسمت هلالی سفید رنگ زیر ناخن قرار دارد. در صورتی که بر اثر فشار ناخن مصنوعی آسیبی به این قسمت وارد شود، دیگر ناخن نمی تواند به رشد طبیعی خود ادامه دهد. بسته بودن روی ناخن هم باعث رشد قارچ ها و ایجاد میکروب  روی آن می شود که این موضوع از دیگر عوارض مهم کاشت ناخن است. به طور کلی هر کاری که به پیاز ناخن فشار بیاورد باعث ایجاد برآمدگی و فرورفتگی های عمیق و نقاط سفید روی ناخن می شود. در بعضی از مواقع نیز ناخن حالت لوله ای پیدا می کند و در گوشت فرو می رود.

بررسی ها نشان می دهند استفاده از چسب های برای کاشت ناخن احتمال ابتلای ناخن به حساسیت و اگزما را زیاد کرده و این اگزما تا مدت ها بعد حتی زمانی که ناخن برداشته شود، ادامه می یابد.  این حساسیت ممکن است حتی سال ها بعد از برداشت ناخن مصنوعی هم به صورت اگزماهای مقاوم کنار ناخن ها باقی بمانند. علاوه بر این چسب کاشت ناخن باعث می شود ناخن رشد نکرده و شفافیت و انعطاف خود را از دست بدهد.

 

همچنین کاشت ناخن خطر عفونت های قارچی و میکروبی ناخن را بیشتر می کند. این عفونت ها باعث بدشکلی و تغییر رنگ ناخن به سیاه، قهوه ای و حتی سبز می شوند. تراش دادن سطح ناخن قبل از کاشت نیز باعث می شود ضخامت صفحه اصلی ناخن کم شده و ناخن در برابر عفونت ها آسیب پذیرتر شود.

 


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی